Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nästan som karameller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett kryss i varje tomat. Doppa dem hastigt i kokande vatten, ta upp med hålslev och dra bort skalet. Halvera tomaterna.
  2. Smält sockret i en stekpanna på medelvärme tills det är ljusbrunt, rör inte utan skaka pannan emellanåt. Tillsätt smöret och låt det smälta. Vänd försiktigt ner tomaterna och låt puttra i 1-2 minuter. Strö över dragon. Servera tomaterna varma till ost, t ex chèvre eller till glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.