Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Blandningen ska bli mjuk och smidig. Tillsätt ägg och rör om. Vänd ner mandel, kardemumma och apelsinskal.
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner detta i smeten. Rör om och arbeta samman till en smidig deg, tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i tre eller fyra lika stora bitar. Rulla ut dem till smala längder lika långa som bakplåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt, platta till varje längd lite lätt med handflatan. Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på plåten.
Skär längderna i ca 3 cm breda snedställda snittar. Vänd skorporna så att snittytan kommer uppåt, sätt in i ugnen och rosta lite lätt på båda sidor, ca 5 min per sida.
Sänk värmen till 50 grader. Låt skorporna torka i ugnen i ca 50 min. Förvara i burk.