Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng á la Monika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod festrätt eller kalasrätt. Även god till julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en stor eldfast form. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid in formen med vitlöken. Skala och skiva potatisen. Strimla kasslern. Skiva purjolöken i tunna skivor eller stavar.
  3. Lägg potatisen i en stor gryta. Koka potatisen i gräddmjölken i cirka 8-10 minuter. Salta o peppra sparsamt.
  4. Stek upp kasslern i lite margarin utan att den får så mycket färg. Låt purjolöken få steka med kasslern de sista 3-4 minuterna. Lägg i hälften av den kokta potatisen i botten av den smorda formen. Lägg på kassler och purjolök
  5. Avsluta med att lägga på resten av potatisen. Grädda i 225 graders ugn i cirka 40 minuter. Sänk värmen och lägg på ugnsfolie efter halva tiden och fortsätt grädda tills potatisen är mjuk. Ta av folien de sista 5 minuterna.
  6. Servera en god grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.