Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katalansk köttgryta

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen. Skär köttet i kuber (ca 2cm). Vänd köttbitarna i vetemjöl kryddat med salt och peppar och bryn i stekpanna.
  2. Skiva löken, tärna paprikan, skålla och hacka tomaterna. Fräs lök, paprika, vitlök och tomater lätt i en gryta utan att det får färg. Lägg över de brynta köttbitarna i grytan eftersom och vispa slutligen ur pannan med lite vatten och häll det i grytan. Tillsätt köttbuljong och vin. Puttra i ca 1 1/2 timme. Blanda i potatistärningarna när 20 minuter återstår av koktiden. När grytan är klar tillsätts chorizon som bara ska bli genomvarm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.