Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesellatårta med löjrom och syrad lök

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Festtårta med löjrom, rökt lax och örter på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kavringen i en mixer tillsammans med smöret. Klä en avlång sockerkaksform med plastfilm. Tryck ut kavringen som en botten och låt den stelna i kylen.
  2. Blanda kesellan med ruccolan och smaksätt med salt och peppar.
  3. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Ta upp bladen och smält dem på svag värme i crème fraichen.
  4. Blanda kesellasmeten med crème fraichen/gelatinet och häll upp i formen. Låt stelna i kyl cirka 1 timme. Kan göras dagen innan.
  5. Skiva rödlöken tunt, strö över socker, rivet skal och pressa juice från limen. Låt ligga i plastpåse i 1 timme.
  6. Garnera tårtan med löjrom, lax, rödlök, rädisor och dill/körvel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.