Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Key lime pie med jordgubb och blåbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gjorde denna paj för första gången och det blev kärlek vid första tuggan och smaskens till sista slicket. Lätt att göra var ju också ett plus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kexen med det smälta smöret och sockret. Tryck ut i en form och baka på 180 grader tills den är gyllene. Låt svalna.
  2. Riv skalet och pressa saften ur limen. Blanda detta med äggen och den kondenserade mjölken.
  3. Häll detta i formen och grädda vid 100 grader i ca 30 minuter, den skall ha stelnat. Jag fick höja ugnsvärmen lite och ha den inne i 40 minuter.
  4. Mixa blåbär och socker och vatten till en sås och stryk ut på pajen när den kallnat och garnera med jordgubbar. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.