Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbiffar på salladsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika vegetariska biffar som serveras med rostad potatis och vitlökssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt. Vänd dem i olivolja. Rosta potatisen samtidigt som biffarna steks. Rosta i 250 graders varm ugn 10-15 minuter. Strö över lite salt.
  2. Skala och grovriv morötterna. Kärna ur och finstrimla paprika. Skala och skär apelsinen i klyftor. Ta ut granatäppelkärnorna. Varva salladsingredienserna i en skål och strö över granatäppelkärnor och solrosfrön.
  3. Blanda iMat med pressad vitlök och rivet skal av citron, lite salt och peppar. Låt sallad och dressingen stå kallt.
  4. Mixa alla ingredienser till biffarna utom persilja och färsk chili till en slät smet. Rör ner hackad persilja och ev färsk chili Klicka ut och stek biffarna i olivolja i en stekpanna, 2 minuter per sida.
  5. Servera kikärtsbiffarna med nyrostad potatis och sallad. Ringla dressingen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.