Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk fläskfiléwok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den asieninspirerade woken är fantastisk, fylld av doft och smak av kinesiska fem kryddor och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilén tunt och lägg skivorna i en skål med kinesiska fem kryddor och en nypa salt. Vänd så att köttet täcks av kryddan och lägg sedan fläskfiléskivorna på en bakpappersklädd plåt. Ställ åt sidan 30 minuter.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en teflonwok eller stekpanna och woka hälften av köttet cirka 4 minuter tills köttet är väl brynt runtom. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och woka resten av köttet på samma sätt. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan och fräs vitlök, ingefära och salladslök några sekunder. Tillsätt paprika och sockerärter och woka cirka 2 minuter tills grönsakerna börjar mjukna men fortfarande är krispiga.
  4. Lägg tillbaka köttet i pannan och woka cirka 1 minut tills allt är väl blandat och genomvarmt. Garnera med koriander och servera genast med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.