Den asieninspirerade woken är fantastisk, fylld av doft och smak av kinesiska fem kryddor och ingefära.
Instruktioner
- Skiva fläskfilén tunt och lägg skivorna i en skål med kinesiska fem kryddor och en nypa salt. Vänd så att köttet täcks av kryddan och lägg sedan fläskfiléskivorna på en bakpappersklädd plåt. Ställ åt sidan 30 minuter.
- Hetta upp 1 msk olja i en teflonwok eller stekpanna och woka hälften av köttet cirka 4 minuter tills köttet är väl brynt runtom. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och woka resten av köttet på samma sätt. Ställ åt sidan.
- Hetta upp resten av oljan och fräs vitlök, ingefära och salladslök några sekunder. Tillsätt paprika och sockerärter och woka cirka 2 minuter tills grönsakerna börjar mjukna men fortfarande är krispiga.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och woka cirka 1 minut tills allt är väl blandat och genomvarmt. Garnera med koriander och servera genast med ris.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar