- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En älskling från Kina, märk dock: inte söt-sur utan "het-sur"
Instruktioner
- Blötlägg svampen och liljeknopparna i varmt vatten 20 minuter. Ta bort ev hårda bitar, skiva svampen. Med fingrarna, strimla Tiger Lily stjälkar.
- Lägg svamp, liljeknoppar, buljong, bambuskott, och strimlat fläskkött i en kastrull. Koka upp, och låt sjuda i 10 minuter.
- Rör i sojasås, socker, Salt, Vitpeppar, och vinäger. Rör ut majsstärkelse med 3 matskedar vatten. Tillsätt lite av den varma soppan till majsstärkelse, och häll sedan allt i kastrullen. Koka upp under omrörning.
- Lägg i tofun och koka 1 till 2 minuter.
Strax före servering, stäng av värmen. Rör ner ägget i soppan så långa trådar bildas. Häll i sesamolja. Strö lite vårlök över varje portion.
Publicerat den
13 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar