Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk hot and sour

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En älskling från Kina, märk dock: inte söt-sur utan "het-sur"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg svampen och liljeknopparna i varmt vatten 20 minuter. Ta bort ev hårda bitar, skiva svampen. Med fingrarna, strimla Tiger Lily stjälkar.
  2. Lägg svamp, liljeknoppar, buljong, bambuskott, och strimlat fläskkött i en kastrull. Koka upp, och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Rör i sojasås, socker, Salt, Vitpeppar, och vinäger. Rör ut majsstärkelse med 3 matskedar vatten. Tillsätt lite av den varma soppan till majsstärkelse, och häll sedan allt i kastrullen. Koka upp under omrörning.
  4. Lägg i tofun och koka 1 till 2 minuter. Strax före servering, stäng av värmen. Rör ner ägget i soppan så långa trådar bildas. Häll i sesamolja. Strö lite vårlök över varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.