Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska lejonhuvud

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Spännande rätt som sköter sig själv så småningom! Väldigt mild i smaken

Ingredienser

Instruktioner

Blanda fläskfärs med finhackad purjolök, soja, potatismjöl, hackad ingefära, vatten och salt. Arbeta till en smidig färs. Forma den till 6 stora runda bollar. Bryn dem runt om i olja i en stekpanna. Skär salladskål/vitkål i bitar - det ser mycket ut men kålen sjunker ihop under kokningen. Koka upp vatten, buljongtärning och soja i en stor gryta, jag brukar använda en som rymmer ca 4 liter. Lägg hälften av kålen i grytan och över kålen köttbullarna. Täck med resten av kålen. Sjud sakta under lock 25-30 minuter. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.