Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig blåbärspaj

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Min normalt kräsna dotter slukar även pajen - inte bara glassen/vaniljsåsen när denna kommer fram. Så klart går det lika bra med köpta bär (färska eller frusna) men lite extra gott blir det när man själv plockat. Jag brukar ha blåbär som bas - men blandar gärna i smultron och hallon!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en pajform och tryck ut degen - den ska vara relativt lös. Låt stå kallt/svalt om möjligt under tiden fyllningen blandas.
  2. Rör ihop allt utom blåbären till fyllningen ordentligt - brukar bli bäst att röra ner dem sist så de håller sig så hela som möjligt!
  3. Grädda i 200 grader i ca 25 min (tills det luktar gott i köket och pajen nästan stannat). Sen kan pajen med fördel stå i ugnen och eftergräddas ca 10-20 till - men det går bra att den får "vila" utanför också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.