Underbart mjuksega chokladbakelser med god och krämig mjölkchokladfyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggblandningen och rör ihop till en smet.
- Häll smeten i en form ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt ugnen i 30-35 minuter.
Låt den svalna helt innan du tar ut den ur formen. Ställ in kakan ca 45 minuter i frysen så blir det lättare att skära i den.
- Hacka chokladen till fyllningen. Koka upp grädde och kardemumma. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och smöret. Rör om ordentligt tills allt har smält och låt blandningen svalna. Låt smeten tjockna ca 1 timme i kylskåpet.
- Smält mörk choklad över vattenbad och spritsa blommor på en bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylskåpet.
- Stansa ut runda kakor från chokladkakan med ett glas.
Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg en kaka ovanpå. Vispa grädden. Spritsa en klick grädde på bakelsen och tryck ner en chokladblomma.
- Förvara bakelserna i kylen fram till servering.
Publicerat den
13 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar