Aprikoserna läggs i rom för att få riktigt god smak och dessutom blir kakan extra saftig. Aprikosgeléet på toppen gör du enkelt med aprikospuré från barnmatsburk. Vispad grädde är gott att servera till.
Instruktioner
- Finhacka aprikoserna och lägg dem i rommen, gärna 8 timmar. Gör likadant med aprikoserna till garneringen.
Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kesella.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner aprikoserna i mjölet och rör ner i ägg- och sockervispet.
Häll smeten i formen. Grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Garnering:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och låt det smälta med 1 msk vatten i en kastrull. Blanda med lite av aprikospurén och sedan resten. Bred över tårtan.
Strö över aprikoshacket.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt!!! Tack, Marie!