Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med rom och aprikoser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Aprikoserna läggs i rom för att få riktigt god smak och dessutom blir kakan extra saftig. Aprikosgeléet på toppen gör du enkelt med aprikospuré från barnmatsburk. Vispad grädde är gott att servera till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka aprikoserna och lägg dem i rommen, gärna 8 timmar. Gör likadant med aprikoserna till garneringen. Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kesella. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner aprikoserna i mjölet och rör ner i ägg- och sockervispet. Häll smeten i formen. Grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.
  2. Garnering: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och låt det smälta med 1 msk vatten i en kastrull. Blanda med lite av aprikospurén och sedan resten. Bred över tårtan. Strö över aprikoshacket.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Alexandryna 3 juni 2011

    Fantastiskt!!! Tack, Marie!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.