Denna klassiska amerikanska pumpapaj är ljuvlig som dessert eller som fika på stora kalas.
Instruktioner
- Lägg mjöl och mandel i en mixer eller matberedare. Mixa ner 1 tärning margarin åt gången tills allt är väl blandat till en smulig deg. Mixa ner 2-3 msk kallt vatten tills degen håller ihop. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda ihop, slå in i plastfolie och ställ 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en låg pajform med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter, med margarin. Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper och klä formen. Nagga degen med en gaffel, lägg i ett bakplåtspapper och fyll med ris eller torkade bönor. Grädda cirka 15 minuter, ta ur papper och bönor och grädda ytterligare cirka 5 minuter tills gyllene.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och pumpa i en skål och rör ner mjöl, socker och kryddor till en väl blandad smet. Blanda ner mjölken och häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen cirka 50 minuter tills gyllene. Stäng av värmen och låt pajen vila i ugnen cirka en timma tills den är fast. Låt svalna på galler före servering.
Publicerat den
13 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar