Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klaras pumpapaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna klassiska amerikanska pumpapaj är ljuvlig som dessert eller som fika på stora kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl och mandel i en mixer eller matberedare. Mixa ner 1 tärning margarin åt gången tills allt är väl blandat till en smulig deg. Mixa ner 2-3 msk kallt vatten tills degen håller ihop. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda ihop, slå in i plastfolie och ställ 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en låg pajform med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter, med margarin. Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper och klä formen. Nagga degen med en gaffel, lägg i ett bakplåtspapper och fyll med ris eller torkade bönor. Grädda cirka 15 minuter, ta ur papper och bönor och grädda ytterligare cirka 5 minuter tills gyllene.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och pumpa i en skål och rör ner mjöl, socker och kryddor till en väl blandad smet. Blanda ner mjölken och häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen cirka 50 minuter tills gyllene. Stäng av värmen och låt pajen vila i ugnen cirka en timma tills den är fast. Låt svalna på galler före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.