Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk Grönpepparfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gammalt recept som jag inte ens vet upphovskällan till men den är mycket god och snabb och lättlagad vilket tilltalar mej :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Putsa och skär fläskfilén i ca 2 cm breda bitar.Bulta ut bitarna lätt med knuten näve. (2) Skala och finhacka lölen) 3) Fräs köttet i matfettet i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar. Ta upp köttet. (4) Fräs löken i samma stekpanna) 5) Blanda, buljong, creme fraiche, citronsaft, soja och grönpeppar i stekpannan och låt koka samman i ca 5 minuter. 6) Lägg ned köttet i såsen och låt puttra ytterligare 5 minuter. Strö över persilja
  2. Serveras med t ex kokt,pressad potatis, hasselbackspotatis eller varför inte ris, bulgur eller quinoa? Broccoli blandat med körsbärstomater är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.