- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett gammalt recept som jag inte ens vet upphovskällan till men den är mycket god och snabb och lättlagad vilket tilltalar mej :)
Instruktioner
- 1) Putsa och skär fläskfilén i ca 2 cm breda bitar.Bulta ut bitarna lätt med knuten näve.
(2) Skala och finhacka lölen)
3) Fräs köttet i matfettet i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar. Ta upp köttet.
(4) Fräs löken i samma stekpanna)
5) Blanda, buljong, creme fraiche, citronsaft, soja och grönpeppar i stekpannan och låt koka samman i ca 5 minuter.
6) Lägg ned köttet i såsen och låt puttra ytterligare 5 minuter. Strö över persilja
- Serveras med t ex kokt,pressad potatis, hasselbackspotatis eller varför inte ris, bulgur eller quinoa?
Broccoli blandat med körsbärstomater är också gott till.
Publicerat den
17 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar