Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäck i olika former

 
  • Serverar: 50-60 portioner
Skriv ut

Mycket goda knäck...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Rör sedan inte för mycket. Bubbelkoka, gör kulprov efter ca 15 minuter i kallt vatten. Den är klar när man kan forma till en kula. Eller använd termometer 120° till mjuk knäck, 125° till hård knäck. Häll upp i små formar.
  2. Mandelknäck: Rör i ett par msk hackad skållad mandel precis innan knäcken är klar.
  3. Slickepinnar: Klicka avlånga knäckar på bakplåtspapper. Tryck fast små pinnar. Doppa slickepinnarna i smält blockchoklad, gärna med smak av kola eller liknande. Lägg på papper att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.