- Serverar: 14 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett knaprigt och gott bröd som passar lika bra till frukost som till mellanmål eller som tillbehör till annan måltid!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Krossa kryddorna i en mortel. Smula jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i salt, dinkelmjöl, fullkornsmjöl och de stötta kryddorna.
- Rulla degen till en längd och dela den i 14 delar. Låt dem jäsa under bakduk i 20 minuter. Kavla ut bitarna mycket tunt på rikligt med mjöl, använd gärna en kruskavel. Ta ut rundlar med lock från en kakburk och gör hål i mitten med ett snapsglas.
- Grädda rundlarna i omgångar i ugnen tills de börjar bli bruna. Låt dem sedan svalna på galler och strö över flingsalt eller sesamfrön.
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar