Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett knaprigt och gott bröd som passar lika bra till frukost som till mellanmål eller som tillbehör till annan måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Krossa kryddorna i en mortel. Smula jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i salt, dinkelmjöl, fullkornsmjöl och de stötta kryddorna.
  2. Rulla degen till en längd och dela den i 14 delar. Låt dem jäsa under bakduk i 20 minuter. Kavla ut bitarna mycket tunt på rikligt med mjöl, använd gärna en kruskavel. Ta ut rundlar med lock från en kakburk och gör hål i mitten med ett snapsglas.
  3. Grädda rundlarna i omgångar i ugnen tills de börjar bli bruna. Låt dem sedan svalna på galler och strö över flingsalt eller sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.