Prövade detta recept från Buffétidningen och det var verkligen en enkel dessert med proffskänsla och underbart god!
Kommer göras fler gånger.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. KOka upp grädde och mjölk med vaniljfrön, vaniljstång, kanelstång samt citron- och apelsinskal i en kastrull. Ta från värmen och låt stå i 20 minuter.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Vispa äggulor och 1 dl socker pösigt. Sila ner gräddblandningen lite i taget i äggvispet under omrörning.
- Häll smeten i 4 ugnssäkra portionsformar eller koppar (á ca 1½ dl) Lägg 4-5 äppelklyftor i varje. Ställ formarna i en ugnssäker form fylld med vatten (vattenbad)
Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter, tills smeten blivit dallrig.
Låt stelna i kylen minst 3 timmar.
- Vid servering. Sätt ugnen på 250 grader, grill.
- Blanda 2 msk socker och rå-/rörsocker. Strö sockerblandningen över formarna. Ställ dem högt upp i ugnen, men låt ugnsluckan vara lite öppen. Låt stå tills sockret smält och fått fin färg. Passa noga så det inte bränns.
Eller bränn av sockret med en gasbrännare.
- Servera puddingen med en kula vaniljglass. Strö över lite kanel på glassen.
Publicerat den
18 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar