Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig äppelpudding med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prövade detta recept från Buffétidningen och det var verkligen en enkel dessert med proffskänsla och underbart god! Kommer göras fler gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. KOka upp grädde och mjölk med vaniljfrön, vaniljstång, kanelstång samt citron- och apelsinskal i en kastrull. Ta från värmen och låt stå i 20 minuter.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Vispa äggulor och 1 dl socker pösigt. Sila ner gräddblandningen lite i taget i äggvispet under omrörning.
  4. Häll smeten i 4 ugnssäkra portionsformar eller koppar (á ca 1½ dl) Lägg 4-5 äppelklyftor i varje. Ställ formarna i en ugnssäker form fylld med vatten (vattenbad) Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter, tills smeten blivit dallrig. Låt stelna i kylen minst 3 timmar.
  5. Vid servering. Sätt ugnen på 250 grader, grill.
  6. Blanda 2 msk socker och rå-/rörsocker. Strö sockerblandningen över formarna. Ställ dem högt upp i ugnen, men låt ugnsluckan vara lite öppen. Låt stå tills sockret smält och fått fin färg. Passa noga så det inte bränns. Eller bränn av sockret med en gasbrännare.
  7. Servera puddingen med en kula vaniljglass. Strö över lite kanel på glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.