Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaperstekt röding med dillkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torkad parmaskinka är gott till rödingen, liksom potatis som brynts i honung och en len dillkräm. Rödingen kan bytas ut mot laxfilé om man vill ha det istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg parmaskinkan på bakpappersförsedd plåt. Torka skinkan 5-10 minuter.
  2. Rör samman crème fraiche med dill, honung och citronjuice. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar.
  3. Borsta och koka potatisen mjuk. Kyl potatisen och skär den i mindre portionsbitar. Bryn dem gyllenbruna i smör och honung.
  4. Ansa morötter och rädisor. Skala och skiva rödlök. Strimla sparrisen. Stek grönsaker och lök med potatisen några minuter. Tillsätt citronjuice, 1 tsk salt och 1 krm malen vitpeppar.
  5. Salt och peppra fisken och stek den på hög värme med skinnsidan nedåt. Beräkna 2-3 minuter för skinnsidan och 1 minut för andra.
  6. Servera fisken med honungsbrynt potatis och dillkräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.