Torkad parmaskinka är gott till rödingen, liksom potatis som brynts i honung och en len dillkräm.
Rödingen kan bytas ut mot laxfilé om man vill ha det istället.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg parmaskinkan på bakpappersförsedd plåt. Torka skinkan 5-10 minuter.
- Rör samman crème fraiche med dill, honung och citronjuice. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar.
- Borsta och koka potatisen mjuk. Kyl potatisen och skär den i mindre portionsbitar. Bryn dem gyllenbruna i smör och honung.
- Ansa morötter och rädisor. Skala och skiva rödlök. Strimla sparrisen. Stek grönsaker och lök med potatisen några minuter. Tillsätt citronjuice, 1 tsk salt och 1 krm malen vitpeppar.
- Salt och peppra fisken och stek den på hög värme med skinnsidan nedåt. Beräkna 2-3 minuter för skinnsidan och 1 minut för andra.
- Servera fisken med honungsbrynt potatis och dillkräm.
Publicerat den
8 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar