Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga laxbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxbitar, luftigt potatismos och krispig panering ger fantastiska laxbiffar som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar. Lägg potatisen i en kastrull med kokande vatten, lägg på lockat och koka upp. Låt koka ca 20 minuter tills potatisen är genomkokt.
  2. Häll mjölken i en kastrull och koka upp på medelvärme. Lägg i laxen och koka 6-8 minuter beroende på tjocklek. Använd en hålslev och lägg upp fisken på en tallrik. Ta bort ev skinn och ben och dela fisken i sina naturliga skivor. Spara mjölken.
  3. Låt potatisen rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Mosa potatisen med ca ½ dl av mjölken till ett löst potatismos. Blanda ner laxbitarna och persilja i moset. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lätt och forma åtta jämnstora biffar.
  4. Vänd biffarna i vetemjölet, vänd dem i ägget och panera i ströbrödet. Lägg på en oljad plåt och ställ in i ugnen. Ugnsstek 15-20 minuter, vänd dem efter halva tiden, tills de är gyllene och knapriga. Servera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.