Laxbitar, luftigt potatismos och krispig panering ger fantastiska laxbiffar som smälter i munnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och dela dem i jämnstora bitar. Lägg potatisen i en kastrull med kokande vatten, lägg på lockat och koka upp. Låt koka ca 20 minuter tills potatisen är genomkokt.
- Häll mjölken i en kastrull och koka upp på medelvärme. Lägg i laxen och koka 6-8 minuter beroende på tjocklek. Använd en hålslev och lägg upp fisken på en tallrik. Ta bort ev skinn och ben och dela fisken i sina naturliga skivor. Spara mjölken.
- Låt potatisen rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Mosa potatisen med ca ½ dl av mjölken till ett löst potatismos. Blanda ner laxbitarna och persilja i moset. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna lätt och forma åtta jämnstora biffar.
- Vänd biffarna i vetemjölet, vänd dem i ägget och panera i ströbrödet. Lägg på en oljad plåt och ställ in i ugnen. Ugnsstek 15-20 minuter, vänd dem efter halva tiden, tills de är gyllene och knapriga. Servera med citronklyftor.
Publicerat den
10 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar