Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprigt smulpajstäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Det här receptet kom till för att använda de tjocka kanterna på skivat engelsk bröd, men snart lagade vi inget annan smulpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mängden passar till en form ungefär 14 x 21 cm och går bra ihop med syrliga fyllningar, den klassiska björnbär och äpple är favorit. Använder man bara dessertäpplen får man nog minska på sockret.
  2. Kör brödet i matberedaren. Tillsätt de andra ingredienserna och kör igen. Häll blandningen över frukten i formen.
  3. Grädda 190 – 200 grader, ungefär 30 minuter tills frukt eller bär bubblar runt kanten.
  4. Servera med glass, grädde eller om det skall vara riktigt engelskt: varm vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 4 januari 2011

    Ny favorit fyllning, sommarpuddingfyllning: 300g hallon, 150g röda vinbär och 75g svarta vinbär. Kan behöva lite extra socker om den severas med grädde istället för glass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.