Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knutar

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 55 minuter
Skriv ut

Med rågsikt i bunken får du matiga och mustiga bröd med härlig doft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Lös den i 37 gradigt varmt vatten. Tillsätt kummin, salt, rågsikt, vetegroddar och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 bitar. Rulla ut varje del till en lång rulle. Knut en knut och vik in ändarna. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.