Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärslikör à la Cajsa Warg

 
  • Tid: 2 veckor
Skriv ut

Detta är Cajsas eget recept från 1755. Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa bigarråerna med kärnor grovt i mortel och lägg på flaskor. Slå konjaken över. Låt flaskorna stå 5 - 6 dagar och vänd om dem dagligen så att innehållet blandas. Sedan bör de få stå ifred ytterligare 7 - 8 dagar.
  2. När grumlet har sjunkit helt till botten silar du upp vätskan genom kaffefilter i rena flaskor utan att ta med bottensatsen.
  3. Tillsätt socker efter hur söt du vill ha likören. Låt stå ytterligare någon dag tills sockret är helt upplöst.
  4. TIPS: florsocker löses lättare upp än strösocker.
  5. Ge inte bottensatsen till griseknoen - då blir det en tripp till godtemplarlogen. :D

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.