Vacker dessert där moussen med fördel lagas en dag i förväg.
Instruktioner
- Chokladmousse:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp ½ dl av grädden, dra kastrullen från värmen, ta upp gelatinbladet och rör ner det i grädden.
Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen har smält. Häll på resterande grädde och rom.
Låt stå övertäckt i kylen över natten. Vispa försiktigt upp den vid servering.
- Mandelnougatin:
Sätt ugnen på 170 grader.
- Krossa mandeln i en mortel.
Blanda mandel, honung, socker, kanel och vetemjöl i en skål. Tillsätt smör och blanda till en smet. Stryk ut smeten tunt på ett bakplåtspapper, ca 15x0 cm.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
- Soppa:
Kärna ur körsbären med en olivurkärnare. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten, vin, socker, vaniljstång, kanel, kryddnejlika, gelé, citron- och apelsinskal till en lag. Låt koka 5 minuter.
Låt därefter stå och dra 5 minuter innan den silas.
- Koka upp lagen igen med körsbär och låt sjuda 5-6 minuter. Red av med maizena utrört i vatten. Rör ner det i soppan och låt koka 2 minuter.
Låt soppan svalna före servering.
- Servera soppan med en klick vit chokladmousse och en bit av det krispiga mandelflarnet.
Publicerat den
25 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar