Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärssoppa med vit chokladmousse

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Vacker dessert där moussen med fördel lagas en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp ½ dl av grädden, dra kastrullen från värmen, ta upp gelatinbladet och rör ner det i grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen har smält. Häll på resterande grädde och rom. Låt stå övertäckt i kylen över natten. Vispa försiktigt upp den vid servering.
  2. Mandelnougatin: Sätt ugnen på 170 grader.
  3. Krossa mandeln i en mortel. Blanda mandel, honung, socker, kanel och vetemjöl i en skål. Tillsätt smör och blanda till en smet. Stryk ut smeten tunt på ett bakplåtspapper, ca 15x0 cm. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  4. Soppa: Kärna ur körsbären med en olivurkärnare. Dela vaniljstången på längden. Koka upp vatten, vin, socker, vaniljstång, kanel, kryddnejlika, gelé, citron- och apelsinskal till en lag. Låt koka 5 minuter. Låt därefter stå och dra 5 minuter innan den silas.
  5. Koka upp lagen igen med körsbär och låt sjuda 5-6 minuter. Red av med maizena utrört i vatten. Rör ner det i soppan och låt koka 2 minuter. Låt soppan svalna före servering.
  6. Servera soppan med en klick vit chokladmousse och en bit av det krispiga mandelflarnet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.