Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Dessa köttbullar gjorde jag till jul i år och alla uppskattade dem.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ströbrödet med potatismjöl och häll över vichyvatten och grädde. Låt stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt salt, peppar, ägg och lök. Rör om ordentligt. Rör ner färsen och arbeta samman till en smidig och väl sammanhållen smet. Skölj händerna i kallt vatten och trilla ut små runda bullar, lägg dem på vattensköljd skärbräda. Bryn köttbullarna i smör i omgångar, efterstek dem sedan på svag värme, skaka pannan då och då så att de inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.