Instruktioner
Börja med såsen.
I en kastrull häll i en skvätt olivolja och den skivade vitlöken. När det här fräst, lägg i basilikabladen och fräs väldigt snabbt. Sen häller du vittvinet i och låter fräsa i ytterliggare 15 sekunder och då häller du i tomaterna,sockret och tomatpurén. I med salt och peppar, rör om och låt det stå och puttra under tiden som allt annat görs.
Köttbullarna:
Blanda allt i en ett skål och forma till stora köttbullar (dubbelt så stora än vanliga köttbullar). Stek dem lätt i olivolja i en djup panna bara så att utsidan får fin färg.
Ta då tomatsåsen och kör den i mixern snabbt så att det blir en slätt och jämt konsistens och häll det då i pannan med köttbullarna. Låt det nu puttra i 10-15 minuter eller tills köttbullarna är klara.
Servera med pasta, klyftpotatis eller värför inte ris.
GOTT!!!