Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gud vilka underbara köttbullar vi lagade i helgen. Det här måste vi bara lägga i här.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med såsen. I en kastrull häll i en skvätt olivolja och den skivade vitlöken. När det här fräst, lägg i basilikabladen och fräs väldigt snabbt. Sen häller du vittvinet i och låter fräsa i ytterliggare 15 sekunder och då häller du i tomaterna,sockret och tomatpurén. I med salt och peppar, rör om och låt det stå och puttra under tiden som allt annat görs. Köttbullarna: Blanda allt i en ett skål och forma till stora köttbullar (dubbelt så stora än vanliga köttbullar). Stek dem lätt i olivolja i en djup panna bara så att utsidan får fin färg. Ta då tomatsåsen och kör den i mixern snabbt så att det blir en slätt och jämt konsistens och häll det då i pannan med köttbullarna. Låt det nu puttra i 10-15 minuter eller tills köttbullarna är klara. Servera med pasta, klyftpotatis eller värför inte ris. GOTT!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.