Köttbullar på nytt sätt i en ljuvlig gratäng. Variera rätten med lammfärs och riven fetaost.
Instruktioner
- Blanda färsen med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och pressad vitlök. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olja i en rymlig stekpanna ca 1 minut. Tillsätt tomater och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt det småputtra ca 3 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Forma små köttbullar av färsen och lägg ner dem i den sjudande tomatsåsen. Låt dem puttra i såsen ca 2 minuter.
- Häll över alltihop i en ugnsfast form. Tärna brödet och strö det ovanpå. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Servera med pasta, ris eller potatis och haricots verts.
Publicerat den
9 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar