Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs- och rotfruktssoppa med curry

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel, billig, snabb och otroligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och fräs löken. Tillsätt färsen. Stek tills färsen fått en fin ljusbrun färg.
  2. Skala potatis och morötter. Skär i cirka 1 cm stora kuber. Strimla en halv röd paprika.
  3. Blanda lök, färs, potatis, morötter och paprika i en kastrull. Tillsätt cirka 1 liter kokt vatten (ska precis täcka färsen och rotfrukterna). Tillsätt tomatpurén. Krydda med 1 buljongtärning, curry, salt och peppar.
  4. Låt småkoka i cirka 20 minuter.
  5. Servera med en klick gräddfil och knäckemacka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.