Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng med fina rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt att göra, själv brukar jag utesluta rotsellerin, men smaken är ju som ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 225 grader.
  2. Skala löken och hacka den grovt. Smält matfett i en stekpanna, tillsätt lök och sedan färsen. Fräs allt under några minuter över stark värme så att löken tar lite färg och köttet blir lätt brynt. Krydda med valfri krydda.
  3. Skala palsternackor, selleri, morötter och potatis och skär allt i smala strimlor. Fördela hälften i en gratängform, täck med köttröran och lägg på resten av rotfrukterna.
  4. Blanda tjock grädde, salt och några droppar tabasco och häll blandningen över rotfrukterna. Tillsätt ev buljong så att vätskan når upp till det översta lagret av rotfrukter.
  5. Grädde i 225 grader, nedre falsen, ca 35 minuter, tills allt är mjukt och ytan fått fin färg. Servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.