- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
Instruktioner
- Sätt på ugnen med gradantal enligt anvisning på pitabrödsförpackningen.
- Blanda samman alla kryddor till kryddblandningen i en mortel och mortla dem tills det blir en finmald krydda. Förvara i en tätslutande burk (så har du färdig krydda till nästa gång).
- Pressa i vitlöksklyftan i yoghurten, tillsätt salt och olja och blanda.
- Halvera körsbärstomaterna. Blanda med oljan, balsamvinägern och saltet.
- Strimla salladen.
- Blanda färsen med ägg, kebabkrydda och salt. Forma till åtta avlånga biffar. Stek dem i oljan runt om i grillpanna (eller grilla) tills de är genomstekta (ca 5 min).
- Sätt pitabröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
- Servera biffarna med pitabröd, tomatsalsa, vitlökssås och sallad.
Publicerat den
10 augusti 2017
Liknande recept
Skriv kommentar