Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärskebab med hemmagjord Kebabkrydda

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen med gradantal enligt anvisning på pitabrödsförpackningen.
  2. Blanda samman alla kryddor till kryddblandningen i en mortel och mortla dem tills det blir en finmald krydda. Förvara i en tätslutande burk (så har du färdig krydda till nästa gång).
  3. Pressa i vitlöksklyftan i yoghurten, tillsätt salt och olja och blanda.
  4. Halvera körsbärstomaterna. Blanda med oljan, balsamvinägern och saltet.
  5. Strimla salladen.
  6. Blanda färsen med ägg, kebabkrydda och salt. Forma till åtta avlånga biffar. Stek dem i oljan runt om i grillpanna (eller grilla) tills de är genomstekta (ca 5 min).
  7. Sätt pitabröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
  8. Servera biffarna med pitabröd, tomatsalsa, vitlökssås och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.