Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med sufflétak

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Aldrig provat men låter fantastiskt gott...=)

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Bryn nötfärs, lök och svamp i smör. Salta och krydda. Tillsätt soja och hackade tomater. Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda créme fraiche, senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i 200ºC ca 25 min. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • amanda8810 7 februari 2008

    Supergod! Den hade lite speciell smak och jag tror att man antingen hatar eller älskar den.. :)

  • manju 3 juli 2008

    Denna pajen är supergo, annorlunda smak som ger den den rätta touchen...

  • Gurgelfranz 29 oktober 2011

    Jättegod paj och lite annorlunda, jag valde dijonsenap och dessutom lite mer än vad som stod i receptet. Det gav en rätt orginell touch på det hela.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.