Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med sufflétak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En verklig festpaj med ljuvlig smak. Lite ovanlig med sitt sufflétak smaksatt med senap. Vi äter den till vardag också bara för att den är så omtyckt i familjen. Går relativt snabbt att göra om man förbereder pajdegen dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Klä en smord ugnssäker form eller pajform ca 27 cm i diameter med degen. Nagga pajbotten. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 min.
  2. Fyllning: Bryn färs, lök och väl avrunna champinjoner i smör i en stekpanna. Krydda. Tillsätt soja och tomater. Rör i osten. Bred ut färsröran i den förgräddade pajskalet.
  3. Sufflétak: Blanda crème fraiche med senap och persilja. Vispa vitorna hårda och vänd ner de försiktigt i créme fraiche-blandningen. Bred sufflésmeten över fyllningen i pajskalet. Grädda i ugn i 200 grader ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.