En verklig festpaj med ljuvlig smak. Lite ovanlig med sitt sufflétak smaksatt med senap. Vi äter den till vardag också bara för att den är så omtyckt i familjen. Går relativt snabbt att göra om man förbereder pajdegen dagen innan.
Instruktioner
- Pajdeg:
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Klä en smord ugnssäker form eller pajform ca 27 cm i diameter med degen. Nagga pajbotten. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 min.
- Fyllning:
Bryn färs, lök och väl avrunna champinjoner i smör i en stekpanna. Krydda. Tillsätt soja och tomater. Rör i osten. Bred ut färsröran i den förgräddade pajskalet.
- Sufflétak:
Blanda crème fraiche med senap och persilja. Vispa vitorna hårda och vänd ner de försiktigt i créme fraiche-blandningen. Bred sufflésmeten över fyllningen i pajskalet. Grädda i ugn i 200 grader ca 30 min.
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar