Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfylld canneloni

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Lät väldigt gott och smakrikt! Ska provas någon lördagskväll framöver!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken en stund i oljan och låt sedan färsen bryna med. Tillsätt kryddor, vitlök, hackad tomat, tomatpuré och blanda om. Häll på buljongen och koka ihop till en fast sås. Smaka av och låt såsen svalna.
  2. Smält smöret i en gryta, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i den varma mjölken under noggrann omrörning. Rör tills konsistensen är jämn. Låt såsen koka i 5 minuter. Rör ofta. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Koka lasagneplattorna i lättsaltat vatten 1 minut och låt dem rinna av. Skär mozzarellan i små bitar.
  4. Fördela köttfärsen på pastaplattorna med lite färsk basilika och mozzarellaosten. Rulla varje platta till en rulle. Lägg dem i en smord ugnsfast form med skarven nedåt.
  5. Häll såsen över och strö över riven ost. Gratinera på 210 grader cirka 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TweetyPie 9 maj 2008

    Fråga: vad gör man med mozzarellan efter man skurit den i små bitar??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.