Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med chilismak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt denna kryddiga köttgryta bli huvudattraktionen vid en glad grytafton i goda vänners lag. Ett fylligt rödvin passar bra att dricka till maten. Själv köper jag aldrig grytbitar utan skär köttet själv, men det är självfallet upp till var och en! Smaken blir densamma, alltså god ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär grytbitarna i mindre bitar och vänd dem i mjölet. Hacka löken och skär paprikan i bitar. Värm oljan i en stekgryta och bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt litet mer olja och blanda ned lök, paprika och vitlök. Fräs alltsammans några minuter.
  2. Blanda ned buljong, tomater, salt och kryddor. Koka upp grytan och låt den sedan småkoka under lock ca 1 timme. Smaka av och krydda ev mer.
  3. Servera med ris eller pasta, grönsallad med skivade rädisor och gurka samt baguette. Du kan också blanda ned svarta oliver i grytan mot slutet av koktiden om du gillar det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • niin-aaa 23 juni 2010

    Mycket god och enkel gryta. tack för reseptet ..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.