Den här läckra grytan är gjord enligt originalreceptet men vi har uteslutit kokosmjölken för att minska på fettet.
Instruktioner
- Skär köttet i långa strimlor tvärs över muskeltrådarna.
- Skala och skiva lök, vitlök och ingefära tunt. Skär bort den träiga delen på citrongräset, lämna kvar ca 10 cm av den köttiga delen. Skölj och skiva det på snedden i tunna skivor, Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten fint.
- Hetta upp oljan i en wok eller en stor fettsnål stekpanna. Bryn löken 1 minut och tillsätt köttet. Fortsätt fräsa 2 minuter eller tills köttet är brynt runt om.
- Tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs, chilifrukt, kummin och gurkmeja. Fräs under omrörning ca 2 minuter.
- Tillsätt limeblad och buljong. Koka upp och sänk värmen, låt sjuda i 20 minuter eller tills köttet är mört och såsen har tjocknat. Servera grytan med kokt ris.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar