Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta som i Indien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här läckra grytan är gjord enligt originalreceptet men vi har uteslutit kokosmjölken för att minska på fettet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i långa strimlor tvärs över muskeltrådarna.
  2. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära tunt. Skär bort den träiga delen på citrongräset, lämna kvar ca 10 cm av den köttiga delen. Skölj och skiva det på snedden i tunna skivor, Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten fint.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor fettsnål stekpanna. Bryn löken 1 minut och tillsätt köttet. Fortsätt fräsa 2 minuter eller tills köttet är brynt runt om.
  4. Tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs, chilifrukt, kummin och gurkmeja. Fräs under omrörning ca 2 minuter.
  5. Tillsätt limeblad och buljong. Koka upp och sänk värmen, låt sjuda i 20 minuter eller tills köttet är mört och såsen har tjocknat. Servera grytan med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.