Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kok-grillat spjäll på amerikanskt vis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Spjället kokas dagen innan i en lag smaksatt med äppeljuice, rökextrakt och goda kryddor. När köttet sedan grillas penslas det med en härlig, hett kryddad grillsås. Resultatet blir ett spjäll med den rätta amerikanska BBQ-smaken.

Ingredienser

Instruktioner

Spola spjället under varmvattenkranen. Koka upp alla övriga ingredienser i en vid gryta eller traktörpanna. Lägg ner spjället med köttsidan ner och koka sakta under lock ca 30 min. Vänd på spjället och koka sakta ytterligare 30 min. Ta upp spjället och låt det kallna. Sila buljongen, kyl och frys in bra att ha till nästa kok. Blanda ingredienserna till glacen i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud ett par minuter. Smaka av, den ska vara ordentligt kryddig. Om inte, sätt till mer tabasco. Kyl såsen. Hit kan allt förberedas någon dag i förväg och förvaras i kylen. Skär spjället i ribbor. Pensla det runt om med glacen. Grilla 4–5 min på varje sida och pensla ytterligare ett par gånger under grillningen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.