Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokta Kräftor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Med det här receptet kommer du aldrig mer köpa frysta eller färdigkokta kräftor mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kräftorna före du kokar dom. Koka upp vatten, salt, socker och dillfrön. Lägg i kräftorna, de största först. Låt allt koka upp och koka i ca 3-5 min. OBS! Stora kräftor längre tid.
  2. Plocka upp kräftorna, kyl lagen och lägg tillbaks kräftorna låt dom stå och dra i ett dygn.
  3. Jag brukar köpa trålfångade hafskräftor. Köper du burfångade är de oftast större, behöver då lite längre koktid. Blir de lösa och inte går att få ur skalet hela, har du kokt dom för länge.
  4. Använder detta recept även till svenska insjökräftor, men de är ju inte så lätta att få tag i.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • tycons 3 december 2008

    Låter gott..................det var länge sedan man åt kräftor.

  • Mirah 8 februari 2011

    Ta mig tusan det bästa receptet på kokta kräftor det finns!

  • dagmar07 15 augusti 2011

    Provade detta receptet på råa havskräftor, lade i en bunt dillkronor också. Blev jättegoda, lagom salta med mycket dillsmak! Serverade ostgratinerat vitlöksbröd till - rekommenderas på det varmaste!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.