- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Med det här receptet kommer du aldrig mer köpa frysta eller färdigkokta kräftor mer.
Instruktioner
- Skölj kräftorna före du kokar dom.
Koka upp vatten, salt, socker och dillfrön.
Lägg i kräftorna, de största först.
Låt allt koka upp och koka i ca 3-5 min.
OBS! Stora kräftor längre tid.
- Plocka upp kräftorna, kyl lagen och lägg tillbaks kräftorna låt dom stå och dra i ett dygn.
- Jag brukar köpa trålfångade hafskräftor.
Köper du burfångade är de oftast större, behöver då lite längre koktid.
Blir de lösa och inte går att få ur skalet hela, har du kokt dom för länge.
- Använder detta recept även till svenska insjökräftor, men de är ju inte så lätta att få tag i.
Publicerat den
3 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter gott..................det var länge sedan man åt kräftor.
Ta mig tusan det bästa receptet på kokta kräftor det finns!
Provade detta receptet på råa havskräftor, lade i en bunt dillkronor också. Blev jättegoda, lagom salta med mycket dillsmak! Serverade ostgratinerat vitlöksbröd till - rekommenderas på det varmaste!