- Serverar: 10 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En riktig godiskaka med smak av glögg som den med fördel också kan serveras till.
Instruktioner
- Mal eller finhacka nötterna tillsammans med sockret i matberedaren med kniven. Tillsätt potatismjöl och bakpulver. Knäck i äggen och vispa snabbt ihop smeten.
- Häll smeten i smord och bröad 1- litersform, hjärtformad eller rund.
- Grädda kakan 35 - 40 minuter. Stjälp upp den.
- Indränkning: Droppa glögg över kakan när den svalnat något. Låt kallna under handduk.
- Kolaglasyr: Blanda ingredienserna och låt dem koka ihop på svag värme i en kastrull tills smeten börjar tjockna.
- Droppa lite i kallt vatten. När droppen blir som mjuk kola i konsistensen är glasyren klar. Häll glasyren över kakan.
- Garnering: Lägg på valnötterna. Kyl kakan och ta ut den ca 30 minuter före servering.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar