Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaglaserat nöthjärta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En riktig godiskaka med smak av glögg som den med fördel också kan serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal eller finhacka nötterna tillsammans med sockret i matberedaren med kniven. Tillsätt potatismjöl och bakpulver. Knäck i äggen och vispa snabbt ihop smeten.
  2. Häll smeten i smord och bröad 1- litersform, hjärtformad eller rund.
  3. Grädda kakan 35 - 40 minuter. Stjälp upp den.
  4. Indränkning: Droppa glögg över kakan när den svalnat något. Låt kallna under handduk.
  5. Kolaglasyr: Blanda ingredienserna och låt dem koka ihop på svag värme i en kastrull tills smeten börjar tjockna.
  6. Droppa lite i kallt vatten. När droppen blir som mjuk kola i konsistensen är glasyren klar. Häll glasyren över kakan.
  7. Garnering: Lägg på valnötterna. Kyl kakan och ta ut den ca 30 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.