- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En härlig paj med två alternativa smaksättningar på kolan.
Instruktioner
- Pajskalet:
Blanda alla ingredienser, gärna i matberedare. Observera att smöret skall vara kylskåpskallt.
- Kavla ut degen och klä en normalstor pajform med den. Ställ i kylskåp att vila ca 30 minuter.
- Grädda pajskalet ca 15 minuter i mitten av ugnen på 200 grader. Ta ut och låt svalna.
- Kolan:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
- Blanda i resten av ingredienserna utom vaniljsockret och låt koka försiktigt ca 5 minuter.
- Ta åt sidan och rör i vaniljsockret.
- Häll kolan i pajskalet och låt svalna.
- Fikonmarmelad:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka tills fikonen är mjuka. OBS! Fikonen ska inte koka sönder bara bli mjuka.
- Ta ur kanelstången och hör alltihopa till en marmelad i mixer.
- Låt svalna.
- Servera en bit kolapaj tillsammans med en klick fikonmarmelad och eventuellt en liten klick crème fraiche eller grädde. Supergott!
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar