Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med fikonmarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En härlig paj med två alternativa smaksättningar på kolan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Blanda alla ingredienser, gärna i matberedare. Observera att smöret skall vara kylskåpskallt.
  2. Kavla ut degen och klä en normalstor pajform med den. Ställ i kylskåp att vila ca 30 minuter.
  3. Grädda pajskalet ca 15 minuter i mitten av ugnen på 200 grader. Ta ut och låt svalna.
  4. Kolan: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  5. Blanda i resten av ingredienserna utom vaniljsockret och låt koka försiktigt ca 5 minuter.
  6. Ta åt sidan och rör i vaniljsockret.
  7. Häll kolan i pajskalet och låt svalna.
  8. Fikonmarmelad: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka tills fikonen är mjuka. OBS! Fikonen ska inte koka sönder bara bli mjuka.
  9. Ta ur kanelstången och hör alltihopa till en marmelad i mixer.
  10. Låt svalna.
  11. Servera en bit kolapaj tillsammans med en klick fikonmarmelad och eventuellt en liten klick crème fraiche eller grädde. Supergott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.