Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolarutor med päronsmak

 
Skriv ut

Bjud på päronfyllda kolarutor till kaffet! Härligt mjuka kakor som toppas med bitar av färska päron och en helt ljuvlig kolaglasyr – mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakpapper eller smörj och mjöla den.
  2. Smält mattfettet. Ställ åt sidan att svalna
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.
  4. Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet och rör åter smeten slät. Bred ut den jämnt i formen.
  5. Skala päronen och skär dem i mindre bitar, strö dem över kaksmeten.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Glasyr: Mät upp grädde, socker, sirap och ingefära i en kastrull. Rör om och låt smeten koka tills den tjocknar, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfettet. Rör om.
  8. Ringla glasyren över kakan när den svalnat. Skär upp i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.