Bjud på päronfyllda kolarutor till kaffet! Härligt mjuka kakor som toppas med bitar av färska päron och en helt ljuvlig kolaglasyr – mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakpapper eller smörj och mjöla den.
- Smält mattfettet. Ställ åt sidan att svalna
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör varsamt samman till en slät smet.
- Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet och rör åter smeten slät. Bred ut den jämnt i formen.
- Skala päronen och skär dem i mindre bitar, strö dem över kaksmeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Glasyr:
Mät upp grädde, socker, sirap och ingefära i en kastrull. Rör om och låt smeten koka tills den tjocknar, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfettet. Rör om.
- Ringla glasyren över kakan när den svalnat. Skär upp i bitar.
Publicerat den
14 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar