Söt dessert efter salta kräftor är vad alla längtar efter – bjud på denna tårta så får ni se.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln i mandelkvarn. Skala och finriv potatisen.
- Rör smör och socker poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Tillsätt mandeln och potatisen. Häll smeten i en rund smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och får kallna på galler.
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka kraftigt utan lock tills den börjar tjockna, 10–15 min. Låt glasyren kallna och bred den sedan över kakan.
- Dekorera kakan med röda vinbär och ev krasseblomma.
- Tips!
Använd en kakform med släpplätt-beläggning och löstagbar botten. Då behöver du inte bröa formen.
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar