Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta med röda vinbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Söt dessert efter salta kräftor är vad alla längtar efter – bjud på denna tårta så får ni se.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln i mandelkvarn. Skala och finriv potatisen.
  2. Rör smör och socker poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Tillsätt mandeln och potatisen. Häll smeten i en rund smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och får kallna på galler.
  3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka kraftigt utan lock tills den börjar tjockna, 10–15 min. Låt glasyren kallna och bred den sedan över kakan.
  4. Dekorera kakan med röda vinbär och ev krasseblomma.
  5. Tips! Använd en kakform med släpplätt-beläggning och löstagbar botten. Då behöver du inte bröa formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.