Någon gång då och då är det roligt att laga en "riktig" middag och gärna då också något annorlunda. Så är det med den här kotlettraden. Du skär upp den på längden och i skårorna stoppar du skivor av ost och skinka.
Instruktioner
- Skär 3 - 4 längsgående snitt i köttet utan att skära helt igenom. Lägg skivor av skinka och ost i skårorna. Bind om steken väl med bomullssnöre och lägg köttet på ett smort, ugnssäkert fat. Fördela smöret över köttet och ställ in fatet i 250°. Lägg lök och morot omkring köttet och bryn ca 15 minuter.
- Häll buljong vid sidan av köttet och fortsätt stekningen i 150° 45 - 60 minuter. Ös steken då och då med vätskan som finns i fatet.
- Sila över skyn i en kastrull. Tillsätt grädden. Red av såsen med litet vetemjöl utrört i kallt vatten. Såsen får inte bli för tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Ta bort snöret från köttet och skär det sedan i lämpliga skivor. Anrätta köttet på ett fat tillsammans med t ex gröna bönor. Servera gärna med kokt potatis.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar