Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlettrad Sylvie

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Någon gång då och då är det roligt att laga en "riktig" middag och gärna då också något annorlunda. Så är det med den här kotlettraden. Du skär upp den på längden och i skårorna stoppar du skivor av ost och skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär 3 - 4 längsgående snitt i köttet utan att skära helt igenom. Lägg skivor av skinka och ost i skårorna. Bind om steken väl med bomullssnöre och lägg köttet på ett smort, ugnssäkert fat. Fördela smöret över köttet och ställ in fatet i 250°. Lägg lök och morot omkring köttet och bryn ca 15 minuter.
  2. Häll buljong vid sidan av köttet och fortsätt stekningen i 150° 45 - 60 minuter. Ös steken då och då med vätskan som finns i fatet.
  3. Sila över skyn i en kastrull. Tillsätt grädden. Red av såsen med litet vetemjöl utrört i kallt vatten. Såsen får inte bli för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta bort snöret från köttet och skär det sedan i lämpliga skivor. Anrätta köttet på ett fat tillsammans med t ex gröna bönor. Servera gärna med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.