Med liten ansträngning kan du snabbt göra iordning en fullvärdig och härlig lunchmåltid, funkar även bra som förrätt.
Instruktioner
- Halvera och kärna ur tomaterna. Lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Öppna och rensa krabbköttet.
- Värm ugnen till 175 grader. Smält bordsmargarinet i en kastrull på medelvärme. Rör ner mjölet. Fräs mjölet 2 minuter under omrörning. Rör ner mjölken. Låt koka tills såsen tjocknar, ca 5 minuter, under ständig omrörning. Ta bort från värmen. Rör ner kokta makaroner, krabbkött, ost, kajennpeppar och salt.
- Fördela krabblandningen i tomatskålarna. Strö lite ströbröd över och grädda i ugnen tills tomaterna är mjuka och gratängytan är gyllenbrun, ca 25 minuter. Servera genast.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar