Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krabbfyllda tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med liten ansträngning kan du snabbt göra iordning en fullvärdig och härlig lunchmåltid, funkar även bra som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera och kärna ur tomaterna. Lägg tomathalvorna i en ugnsfast form. Öppna och rensa krabbköttet.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Smält bordsmargarinet i en kastrull på medelvärme. Rör ner mjölet. Fräs mjölet 2 minuter under omrörning. Rör ner mjölken. Låt koka tills såsen tjocknar, ca 5 minuter, under ständig omrörning. Ta bort från värmen. Rör ner kokta makaroner, krabbkött, ost, kajennpeppar och salt.
  3. Fördela krabblandningen i tomatskålarna. Strö lite ströbröd över och grädda i ugnen tills tomaterna är mjuka och gratängytan är gyllenbrun, ca 25 minuter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.