Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig äppelkaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Makalöst god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm). Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och skaka dem i en plastpåse tillsammans med kanel och socker. Blanda samman övriga ingredienser till fyllningen. Lägg äppelklyftorna i botten och häll på crème fraicheblandningen. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min. Täck med folie om den ser ut alltför mörk. Servera med glass.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • masson 28 september 2008

    Fantastiskt god!!! Receptet översatt och exporterat till Singapore!

  • SEAbjrpn 1 oktober 2008

    tack för receptet Kram SEA

  • bjuranna 7 juni 2009

    Jättegod! Bjöd på jobbet och alla, även de som vanligtvis inte gillar äppelkaka, tyckte den var super! Bifogar ett foto.

  • Nubbe 23 juli 2011

    Kalasgod!

  • Algot 23 augusti 2011

    Otroligt saftig och god! Kommer snart att göra den igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.