Denna gratäng är en riktig favorit här hemma. Så god och så krämig! Den som vill serverar den som tillbehör men vi serverar den som ensamrätt med sallad och rostade fröer.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Skär grönsaker och rotfrukter i skivor. Lägg potatisen åt sidan och lägg ut övriga grönsaker och rotfrukter i ett lager på två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan och salta. Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna fått färg, 10-20 minuter.
- Koka den skivade potatisen i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av något. Smöra en gratängform och lägg potatisskivor i botten. Lägg på hälften av den rivna osten och därefter hälften av spenaten. Fortsätt med de ugnsbakade grönsakerna och rotfrukterna och lägg sedan på resten av spenaten och ett avslutande lager med potatis. Avsluta med ost.
- Vispa ihop créme fraiche och grädde och häll det över gratängen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, de sista 10 minuterna kan du strö över lite extra ost om du vill.
- Servera gratängen med en grönsallad med fransk dressing och rostade fröer.
Publicerat den
25 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar