Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig passionsfruktpaj under knäckigt täcke

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett måste för alla er som gillar paj och crème brulé, bakas med fördel dagen före srvering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl,socker och smör, skuret i mindre bitar, i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman till en deg. tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen och låt vila minst 1 timme i kyl. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  2. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa ihop vaniljfrön, grädde och socker och ägg. Halvera och gröp ur passionsfrukten, Passera genom sil. Mät upp ca 4 msk saft och blanda ner i smeten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen nästan har stannat, ca 25 minuter. Prova genom att försiktigt skaka på formen, fyllningen skall ha stannat i kanterna, men fortfarande vara lite lös i mitten. Låt pajen kallna och förvara den i kyl. Vid servering, strö råsockret i ett jämnt lager över pajen. Bränn sockret med en brännare så att det blir ett knäckigt täcke. Eller sätt in pajen högt upp i ugnen under grillelementet med ugnsluckan lite på glänt. Se till att pajen inte bränns.
  3. Servera med glass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.