Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronans kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 38 minuter
Skriv ut

Att använda potatis i en kaka, går det för sig? Ja, i denna klassiska mandelkaka spelar potatisen en viktig roll, eftersom den gör den extra saftig och god. Dessutom är kakan busenkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en låg form, ca 22 cm i diameter, som tål mikrovärme. Mal mandeln oskållad. Riv potisen fint. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst, gärna med elvisp Rör ner äggen, ett i taget, i matfettsblandningen. Tillsätt den malda mandeln och rivna potatisen Tillsätt ett par droppar bittermandelolja i smeten. Häll smeten i formen.
  2. Grädda kakan i mikrovågsugn på full effekt ca 8 minuter. Låt den svalna. Sikta lite florsocker över kakan precis innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.