Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddat mexikanskt ris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lök, paprika och mild, grön chili ger riset en underbar smak. Prova detta recept och upptäck så gott och smakrikt det blir!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Ansa och hacka paprikan fint. Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och paprika. Fräs under omrörning på medelvärme i ca 4 minuter.
  2. Blanda ner gurkmeja och spiskummin och häll på buljongen. Koka upp och tillsätt riset. Sänk till svag värme. Täck över med lock. Låt sjuda tills riset är mjukt och vätskan har absorberats, ca 20 minuter. Blanda ner chili och tabasco. Värm under omrörning.
  3. Låt bönorna rinna av och spola dem under kallt vatten. Värm upp dem i en kastrull. Krydda med salt.
  4. Lägg riset och bönorna i två rader på tortillan. Vik över ena halvan och vik sedan in kanterna. Rulla ihop resten av tortillan. Servera med extra ris och bönor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Adnan1 7 april 2010

    haha nice ska försöka på det nu :) thx

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.