Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kassler på potatisbädd

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Tror att jag hittade det här i en gammal kokbok från Konsum ... gott är det i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör potatisgratängen först. Skala och skiva potatisen tunt och strimla purjon. Varva potatis, purjo, salt, peppar och ost på ett smort, ugnssäkert fat eller i en långpanna. Häll på mjölken och sätt in fatet i 225° mitt i ugnen ca 25 minuter.
  2. Skär under tiden kasslern i tunna skivor. Blanda senap, persilja, dragon och matfett. Fördela fyllningen på hälften av kasslerskivorna och täck med resten. Lägg de dubbla skivorna på potatisbädden, strö litet riven ost över och sätt in fatet i ugnen ytterligare ca 20 minuter.
  3. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.