Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig saffranskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingvingar sjuds i en smakrik saffransbuljong och serveras med risnudlar, ljuvligt mjukt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av den yttersta spetsen på kycklingvingarna och kasta bort. Halvera vingarna vid leden.
  2. Lägg risnudlarna i en värmesäker skål och häll över kokande vatten. Låt nudlarna dra 10 minuter tills mjuka. Låt nudlarna rinna av och ställ åt sidan tills de ska användas.
  3. Häll buljongen i en kastrull och tillsätt fisksås eller soja, färskpressad limesaft, citrongräs och saffran. Koka upp på medelvärme tills saffranet ger buljongen färg. Sänk till låg värme och låt sjuda svagt.
  4. Hetta upp oljan på hög värme i en stekpanna och bryn kycklingvingarna i omgångar cirka 5 minuter tills de är väl brynta runtom. Lägg vingarna i buljongen efter hand.
  5. Portionera upp nudlarna i fyra djupa tallrikar och portionera upp soppa och kyckling ovanpå. Servera med koriander och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.