Kycklingvingar sjuds i en smakrik saffransbuljong och serveras med risnudlar, ljuvligt mjukt och gott.
Instruktioner
- Skär av den yttersta spetsen på kycklingvingarna och kasta bort. Halvera vingarna vid leden.
- Lägg risnudlarna i en värmesäker skål och häll över kokande vatten. Låt nudlarna dra 10 minuter tills mjuka. Låt nudlarna rinna av och ställ åt sidan tills de ska användas.
- Häll buljongen i en kastrull och tillsätt fisksås eller soja, färskpressad limesaft, citrongräs och saffran. Koka upp på medelvärme tills saffranet ger buljongen färg. Sänk till låg värme och låt sjuda svagt.
- Hetta upp oljan på hög värme i en stekpanna och bryn kycklingvingarna i omgångar cirka 5 minuter tills de är väl brynta runtom. Lägg vingarna i buljongen efter hand.
- Portionera upp nudlarna i fyra djupa tallrikar och portionera upp soppa och kyckling ovanpå. Servera med koriander och limeklyftor.
Publicerat den
28 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar